Stranka demokratske akcije.

Općinska organizacija Tešanj.

Predsjednik

Rođen 20. januara 1961. godine u Lepenici, općina Tešanj. Osnovnu školu završio u Tešanjci, srednju tehničku u Doboju, a diplomirao na mašinskom fakultetu u Banjoj Luci 1983. godine. Nakon toga radi u firmi UNICO FILTER na raznim dužnostima sve do 1991. godine obavlja dužnost i Načelnika Centra službi bezbjednosti Doboj (za općine Tešanj i Maglaj, te dio općine Doboj).

Dužnost ministra unutrašnjih poslova u Vladi Ze-Do kantona obavlja od 1996. godine pa do 1998. godine, da bi nakon podnesene ostavke na ovo mjesto obavlja dužnost savjetnika Guvernera Ze-Do kantona. Nakon izbota 1998. godine dolazi na mjesto ministra za promet i komunikacije u Vladi Ze-Do kantona sve do posljednih izbora izbora novembra 2000. godine. Bio je poslanik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, član je Glavnog odbora SDA, član Kadrovske komisije KO SDA, te član Izvršnog odbora SDA Tešanj.

Zaposlen je u privatnoj fimri MHB-autokonfort, kao direktor. Nosilac je priznanja Medalja za hrabrost. Oženjen je, i otac jednog djeteta.

Članci iz kategorije

ČESTITKA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI BiH

Ne postoji nijedna država čiji građani nisu ponosni na svoju državu. Ali postoji država Bosna i Hercegovina , danas mnogo starija od svih njenih građana, mnogo starija i od 25. novembra. Država koja je očuvala granice i administrativnu cjelovitost svoje teritorije kroz svenjene okupacije.

Država za koju pjesnik kaže:
"I gladna, i hladna, i bosa, i posna, ali i prkosna od sna".

U vremenu kada zajednički želimo državu Bosnu i Hercegovinu uči...

Pretplati se na eBilten

Preporučujemo

Stranka Demokratske Akcije

Stranka Demokratske Akcije BiH

E bilten br 11

Elektronski bilten Općinskog Načelnika

Petkom u 9

„Petkom u 9“ je video news kanal orijentiran da informiše o svim aktuelnim događajima i pojavama u BiH i regionu.