Stranka demokratske akcije.

Općinska organizacija Tešanj.

⚜ Čestitka povodom 28.godišnjice Armije RBIH ⚜

⚜ Stvaranje Armije RBiH jeste najkrupnija historijska činjenica koja je obilježila začetak nove epohe u političkoj realnosti ovih prostora. S tom činjenicom moraju računati svi neprijatelji Republike BiH, svi oni koji žele okupaciju i podjelu naše zemlje.

⚜ Armija RBiH stala je na put fašizmu kojim je, u procesu raspada, bivša Jugoslavija otpočela strahovit genocid nad građanima koji žele mir i slobodu, a poštuju svoju domovinu Republiku BiH. Da kojim slučajem nije stvorena Armija RBiH, zasigurno možemo tvrditi da već sada ne bi postojali Bošnjaci, jer bi bili poklani, protjerani ili asimilirani, a sve što u materijalnom smislu simbolizira tragove kulture, vjere i tradicije bošnjačkog, više ne bi postojalo. Da kojim slučajem nije stvorena Armija RBiH, sada ne bi bilo države BiH, a ove teritorije bi već postale sastavni dio „velike Srbije“. Zbog toga s ponosom kažemo da je Armija RBiH, odbranila narod, očuvala pretpostavke državnosti BiH.(General Rasim Delić)

⚜ U povodu 28. godišnjice od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine, Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tešanj čestita 15. april - Dan Armije R BiH svim građanima općineTešanj i Bosne i Hercegovine, a posebno svim pripadnicima Armije R BiH, te članovima šehidskih porodica i porodica poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima.


Predsjednik OO SDA Tešanj
Amir KURTIĆ,dipl.ing.el.

Posljednje vijesti

Pretplati se na eBilten

Preporučujemo

Stranka Demokratske Akcije

Stranka Demokratske Akcije BiH

E bilten br 11

Elektronski bilten Općinskog Načelnika

Petkom u 9

„Petkom u 9“ je video news kanal orijentiran da informiše o svim aktuelnim događajima i pojavama u BiH i regionu.