Stranka demokratske akcije.

Općinska organizacija Tešanj.

KLUB VIJEĆNIKA SDA: GRAĐANI OPĆINE TEŠANJ OSLOBOĐENI KOMUNALNIH NAKNADA ZA 2020. godinu

Građani općine Tešanj neće plaćati komunalnu taksu za 2020. godinu. Ovu odluku usvojilo je OV Tešanj na hitnoj sjednici održanoj u petak 16.aprila. Komunalnu i protivpožarnu naknadu za 2020. godinu neće plaćati niti privredni subjekti čiji je rad bio zabranjen u toku pandemije. Na ovaj način navedeni će biti oslobođeni plaćanja oko 300.000 KM, a to je direktna pomoć Općine Tešanj zbog situacije u kojoj se nalazimo. 

Poticanje primarne poljoprivredne proizvodnje za 2020. godinu iznosit će oko 350.000 KM. Općina Tešanj već dugi niz godina na ovaj način potiče između ostalog proizvodnju mlijeka, tov junadi, povrtlarstvo, voćarstvo...Ista praksa nastavit će se i u 2020. godini, stim što je za ovu djelatnost obezbjeđeno i dodatnih oko 150.000 KM kako bi se građani motivisali za povećanu poljoprivrednu proizvodnju zbog situacije u kojoj se nalazimo.

Budžet Općine Tešanj za 2020. godinu je smanjen za oko 2,2 miliona KM ili 12 % od onog koji je Vijeće usvojilo u decembru prošle godine. Isti će prema usvojenom rebalansu iznositi 16,7 miliona KM. Nažalost, zbog smanjenjih privrednih tokova, trgovanja nekretninama, planirana sredstva neće biti prihodovana na način kako je bilo predviđeno, te se moralo pristupiti smanjenju istog. 


PRESS OO SDA TEŠANJ

Posljednje vijesti

Pretplati se na eBilten

Preporučujemo

Stranka Demokratske Akcije

Stranka Demokratske Akcije BiH

E bilten br 11

Elektronski bilten Općinskog Načelnika

Petkom u 9

„Petkom u 9“ je video news kanal orijentiran da informiše o svim aktuelnim događajima i pojavama u BiH i regionu.