Stranka demokratske akcije.

Općinska organizacija Tešanj.

BAJRAMSKA ČESTITKA

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Dani Kurbanskog Bajrama simboliziraju čovjekovu poslušnost i odanost Bogu, spremnost da se strpljivo ustraje na Njegovom putu. To je približavanje Bogu, jer onaj ko je blizak Bogu, blizak je i ljudima. Takav želi svom bratu ono što sam sebi želi. Najdraže djelo Allahu dž.š. je ono koje obraduje tvog brata.

Svim vjernicima islamske vjere povodom Kurban bajrama upućujem najiskrenije čestitke uz želju da Bajram proslave u duhu tradicije i običaja, te u dobrom raspoloženju, dijeleći radost sa svojim najdražima. Neka vam ovaj blagdan donese mir, blagoslov i toleranciju, a žrtva odricanja neka vas ispuni snagom, ljubavlju i nadahnućem za buduća dobra djela, te inspiracijom za žrtvovanjem za zajednicu I državu BiH.

Neka Vam slavlje ovog blagdana, dok međusobno dijelimo Božje darove, protekne u iskrenom poštovanju, razumijevanju i povezanosti u dobru, I da nam Bog učvrsti korake dijaloga i mira sa svim drugim vjernicima i ljudima dobre volje!.

Bajram je radost pojedinca, porodice, džemata i islamskog umeta. To je približavanje Bogu, jer koliko je neko blizak Stvoritelju, toliko je blizak čovjeku. Klanje kurbana ima za cilj da u sebi ubijemo sva negativna svojstva, da nas približi Bogu i čovjeku i da gradimo jedinstvo i zajedništvo, koje je uslov da nam ovo bude na pomoći, a hodočašće Kabe je vrhunac toga.

Ma koliko nam teško bilo nećemo dozvoliti da ljubav i želju za dobročinstvom iz naših srca potisne nešto što ne pripada našem duhovnom i moralnom vrijednosnom sistemu. U školi hadža naučili smo kako očuvati naše jedinstvo, simbol AREFATA je jednakost pred BOGOM i jedinstvo ka cilju.

Kurban nas inspiriše da izdržimo pred udarima nepravde. Tako osnaženi neka naša srca i naše porodice sijaju svjetlom radosti bajrama, neka naša žrtva ne bude uzaludna, žrtvujmo se za promjenu ka boljem, da bi se približili Najboljem. Jedino tako će simbol žrtve IDIL-ADHA biti upotpunjen.

U ime Općinske organizacije SDA Tešanj i u svoje lično ime , upućujem svima Vama iskrene čestitke , sa željom da Bajram provedete u krugu najmilijih, dijeleći snjima radost ovog Bajrama.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!


Predsjednik OO SDA Tešanj
Amir KURTIĆ, dipl.ing.el.

Posljednje vijesti

Pretplati se na eBilten

Preporučujemo

Stranka Demokratske Akcije

Stranka Demokratske Akcije BiH

E bilten br 11

Elektronski bilten Općinskog Načelnika

Petkom u 9

„Petkom u 9“ je video news kanal orijentiran da informiše o svim aktuelnim događajima i pojavama u BiH i regionu.