Stranka demokratske akcije.

Općinska organizacija Tešanj.

VIJEĆNICI SDP-A, SBB-a i A-SDA NISU PODRŽALI ZAKLJUČKE O ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE U SLUČAJU IZGRADNJE ASFALTNE BAZE !!!

*Općina Tešanj kao poseban prioritet vidi zaštitu životne sredine i u tom kontekstu zahtjeva od Ministarstva okoliša i turizma FBiH da vode računa o blizini vodotoka rijeke Usore i blizini vodovodnog sistema ROSSA Ljetinić. 

*Općinsko vijeće Tešanj naglašava specifičnost lokacije u pogledu zaštite kvaliteta zraka i zaštite od buke zbog blizine naseljenog mjesta Jelah i Rosulje. 

*Ovo su zaključci koje je na prijedlog Kluba vijećnika SDA Tešanj podržalo Općinsko vijeće, na 41. sjednici održanoj u četvrtak 30.jula.
*Protiv ovih zaključaka glasali su vijećnici SDP-a, SBB-a i A- SDA. 


*Podsjećamo, Općini Tešanj se obratilo Federalno ministarstvo okoliša i turizma radi davanja primjedbi i sugestija u postupku izdavanja okolinske dozvole, po zahtjevu firme Dobojputevi dd.
*Općina Tešanj i Općinsko vijeće nemaju nadležnost za izdavanje okolinske dozvole u ovom predmetu, i jedini instrument je bio da upute jasne smjernice i zahtjeve što je i učinjeno  po prijedlogu Kluba vijećnika SDA. 


*Pored ovoga Općinsko vijeće je usvojilo i izvještaj o izvršenju budžeta za prvo polugodište 2020. godine, kao i Izvještaj o radu Općinskog vijeća za period 01.01. - 30.06. 2020. godine


PRESS OO SDA Tešanj

Posljednje vijesti

Pretplati se na eBilten

Preporučujemo

Stranka Demokratske Akcije

Stranka Demokratske Akcije BiH

E bilten br 11

Elektronski bilten Općinskog Načelnika

Petkom u 9

„Petkom u 9“ je video news kanal orijentiran da informiše o svim aktuelnim događajima i pojavama u BiH i regionu.