Stranka demokratske akcije.

Općinska organizacija Tešanj.

KLUB VIJEĆNIKA SDA TEŠANJ: PODRŽAN KVALITETAN RAD OPĆINSKOG VIJEĆA I NAČELNIKA ZA 2020. GODINU

Općinsko vijeće Tešanj je u 2020. godini održalo ukupno 9 sjednica. Shodno pandemiji Covid 19 i uzimajući u obzir da je bila izborna godina, ovo je savim adekvatan broj sjednica. Sjednice su pravovremeno i transparentno organizovane. Materijali su bili dostupni javnosti i nijedna sjednica nije bila prekinuta. Uzimajući u obzir sve navedeno Klub vijećnika SDA Tešanj je dao podršku i pohvale radu vijeća za 2020. godinu, i to na III. sjednici održanoj u petak 19. februara.

Podrška od strane Kluba vijećnika SDA Tešanj data je i Izvještaju o radu Općinskog načelnika za 2020. godinu. U prethodnoj godini uspjeh je bio zadržati stabilan budžet, s obzirom na zdravstvenu i ekonomsku krizu. Nastavljeno je ulaganje u kapitalne projekte, podržavani su između ostalih zdravstvo, mladi, obrazovanje, kultura, sport, socijalne kategorije, ... Sve su to razlozi zbog čega je Klub vijećnika SDA Tešanj dao podršku izvještaju.

Pored ovoga vijeće je podržalo i Izvještaj o radu Općinskog pravobranilaštva za prethodnu godinu, Izvještaj o realizaciji Plana kapitalnih investicija za 2020. godinu, te je usvojilo i Prijedlog odluke o finansijskoj podršci školovanju 2020./21. godinu ( stipendije). Usvojen je i prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Strategije razvoja Općine Tešanj za period 2018. - 2027. godina, kao i prijedlog Odluke o usvajanju Gender akcionog plana 2020. - 2023. godina.

KLUB VIJEĆNIKA SDA TEŠANJ

Posljednje vijesti

Pretplati se na eBilten

Preporučujemo

Stranka Demokratske Akcije

Stranka Demokratske Akcije BiH

E bilten br 11

Elektronski bilten Općinskog Načelnika

Petkom u 9

„Petkom u 9“ je video news kanal orijentiran da informiše o svim aktuelnim događajima i pojavama u BiH i regionu.