fbpx

OPĆINSKO VIJEĆE TEŠANJ USVOJILO IZMJENE I DOPUNE BUDŽETA KOJIM SE OSIGURAVAJU SREDSTVA OD 100.000,00KM ZA POMOĆ NASTRADALIM U ZEMLJOTRESU U TURSKOJ I SIRIJI!
Na svojoj 23.sjednici Općinsko vijeće Tešanj usvojilo je Izmjene i dopune Budžeta za 2023.godine kako bi se osigurala novčana sredstva u iznosu od 100.000,00KM nastradalim u razornom zemljotresu koji je pogodio Republiku Tursku i Siriju, te na taj način pokazuje svoju solidarnost sa onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Općinsko vijeće usvojilo je i Plan kapitalnih investicija za budžetsku 2023.godinu kojim su utvrđeni projekti koji će biti finansirani iz Budžeta Općine Tešanj. Sve mjesne zajednice su se izjasnile o svojim prioritetimaza 2023.godinu i njihovi prijedlozi su poštovani u maksimalnoj mogućoj mjeri. Ukupna vrijednost projekata koji su kandidovani od strane mjesnih zajednica iznosi 1.254,500,00KM, a od toga je iznos od 805.000,00KM objezbjeđen u Budžetu Općine Tešanj. Pored projekata koje kandiduju mjesne zajednice imamo i projekte od općeg interesa, projekte solidarnosti i projekte od koncesija. Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 4.204,500,00KM.

I ove godine mještani mjesnih zajednica aktivno učestvuju u realizaciji projekata i zbog toga im se iskreno zahvaljujemo.

Klub vijećnika SDA Tešanj podržao je navedene Prijedloge Odluka i nastavlja da daje svoju punu podršku svim projektima koji doprinose razvoju Općine Tešanj i ugodnijem životu naših građanima.