fbpx

Protekla sezona grijanja 2022/2023 i kompletna kalendarska 2022. godina vezana za vodosnabdjevanje protekle su bez dužih i ozbiljnijih prekida u isporuci toplotne energije i vode za građane i privredne subjekte na području naše općine. Rezultati rada menadžmenta i uposlenika ovih javnih preduzeća svakako su doprinijeli takvoj situaciji, uz pomoć osnivača Općine Tešanj. Javna preduzeća Toplana i Rad Tešanj poslovnu 2022. godinu završila su sa pozitivnim finansijskim bilansom. Sve su ovo bili argumenti zbog čega je Klub vijećnika SDA Tešanj podržao izvještaje ova dva javna preduzeća, ali i izvještaj o radu Agencije za razvoj Općine Tešanj, na posljednjoj tematskoj sjednici Općinskog vijeća.

Članovi Kluba vijećnika SDA Tešanj kroz diskusiju su pohvalili pozitivne stvari u radu. Postavljali su direktna pitanja i tražili dodatna objašnjenja vezano za dalji rad i planove.

Prioritetni cilj JP Rad u narednom periodu svakako će biti obezbjeđivanja dovoljnih izvora pitke vode, i održavanje postojećeg sistema vodosnabdjevanja, te prikupljanja i zbrinjavanja komunalnog otpada.

S druge strane JP Toplana Tešanj kao prioritetni zadatak u naredom periodu i dalje će imati izmenu jednog postojećeg kotla, te postavku istog ali na BIO Masu kao energent zagrijavanja. Time bi svi bili na dugoročnom dobitku jer pored postavljanja nove tehnologije za proizvodnju toplotne energije, ovakav vid tehnologije je znatno prihvatljiviji za očuvanje životne sredine u kojoj radimo i djelujemo.

KLUB VIJEĆNIKA SDA TEŠANJ