fbpx

Dana 28.02.2024. godine u prostorijama OO SDA Tešanj, održana 1. sjednica Povjereništva OO SDA Tešanj uz prisustvo svih članova Povjereništva (jedno najavljeno i opravdano odsustvo) sa dnevnim redom:

1. Odluka Predsjedništva SDA o imenovanju Povjereništva

2. Informacija o aktuelnom stanju unutar OO SDA Tešanj

a) Informacija o radu i finansijskom poslovanju

b) Stanje u MO SDA

3. Izbor delegata u Skupštinu SDA ZDK

Razno

Između ostalog usvojeni su i sljedeći zaključci

1. Povjereništvo zahvaljuje Predsjedniku OO SDA Tešanj Amiru Kurtiću, svim članovima IO SDA i aktivistima unutar mjesnih odbora na dosadašnjem radu, iskazanoj stabilnosti i privrženosti ideji SDA

2. U narednom periodu je potrebno održati sastanak sa ranijim članovima Izvršnog odbora.

3. Povjereništvo je primilo na znanje Informacije o radu i finansijskom poslovanju i radu na nivou MO, te definisalo obaveze i radne timove koji će u narednih 10 dana biti zaduženi za sastanke na nivou mjesnih odbora.

4. Imenovani su delegati za Skupštinu SDA ZDK: Amir Kurtić, Alija Ogrić, Jasmin Čajić, Adisa Kokić Hinović, Himzo Smajić, Adnan Lihić, Adem Mahalbašić, Rasim Omerbašić, Esmir Kotorić i Adisa Ajkunić-Ogrić.

Povjereništvo je u nastavku sastanka definisalo i obaveze za održavanje sastanka sa izabranim i imenovanim zvaničnicima, obilježavanja Dana nezavisnosti, obilježavanje osmog marta. Definisane su i obaveze za održavanje tradicionalnog iftara, te pružena informacija o određenim kadrovskim temama.