fbpx

Općinsko vijeće Tešanj je u 2020. godini održalo ukupno 9 sjednica. Shodno pandemiji Covid 19 i uzimajući u obzir da je bila izborna godina, ovo je savim adekvatan broj sjednica. Sjednice su pravovremeno i transparentno organizovane. Materijali su bili dostupni javnosti i nijedna sjednica nije bila prekinuta. Uzimajući u obzir sve navedeno Klub vijećnika SDA Tešanj je dao podršku i pohvale radu vijeća za 2020. godinu, i to na III. sjednici održanoj u petak 19. februara.

Podrška od strane Kluba vijećnika SDA Tešanj data je i Izvještaju o radu Općinskog načelnika za 2020. godinu. U prethodnoj godini uspjeh je bio zadržati stabilan budžet, s obzirom na zdravstvenu i ekonomsku krizu. Nastavljeno je ulaganje u kapitalne projekte, podržavani su između ostalih zdravstvo, mladi, obrazovanje, kultura, sport, socijalne kategorije, … Sve su to razlozi zbog čega je Klub vijećnika SDA Tešanj dao podršku izvještaju.

Pored ovoga vijeće je podržalo i Izvještaj o radu Općinskog pravobranilaštva za prethodnu godinu, Izvještaj o realizaciji Plana kapitalnih investicija za 2020. godinu, te je usvojilo i Prijedlog odluke o finansijskoj podršci školovanju 2020./21. godinu ( stipendije). Usvojen je i prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Strategije razvoja Općine Tešanj za period 2018. – 2027. godina, kao i prijedlog Odluke o usvajanju Gender akcionog plana 2020. – 2023. godina.