fbpx

Danas smo pročitali saopćenje NIP-a Tešanj u kome su se osvrnuli na kažu,“stranačka imenovanja” na pozicije direktora i upravnih odbora JU i JP.

Za neupućene bi to mogao biti dobar povod da prihvate NiP Tešanj kao alternativu Stranci demokratske akcije. Međutim, za one koji imaju malo više informacija jasno je da se politikantstvom pokušava skrenuti pažnja na sebe i da je ovo već korištenje političkih alata za pozicioniranje za sljedeće opće izbore.

Ipak,mi nismo zaboravili što se sve događalo zadnjih godina.

• SDA Tešanj je vodeći kadrovsku politiku u skladu sa najboljim političkim praksama vodila brigu,prije svega, o interesu zajednice uopće što pokazuju i rezultati i razvojni trend naše zajednice,
• Nikada nismo gledali prvenstveno stranačku pripadnost , već stručnost i kompetencije kadrova u što ste se i vi koji pišete u ime NiP-a uvjerili
• U Tešnju i danas ima direktora koji nisu bliski SDA Tešanj, jer je nama cilj zadovoljstvo korisnika usluga,
• Na jednoj od prethodnih sjednica OV-e Tešanj razmatrani su izvještaji javnih ustanova i javih preduzeća koji su jednoglasno usvojeni na Općinskom vijeću gdje je jedino SDA imala kritički osvrt, dok su drugi iskazivali hvalospjeve,
• Većina rukovodstva NiP Tešanj je u proteklom periodu obavljala niz odgovornih funkcija u ime SDA ili nekih drugih stranaka i danas im je to kao nešto sporno. Znači li to da su bili stranački uhljebi?
• Gledajući sastav rukovodstva NiP-a ne možemo se oteti utisku da se uglavnom radi o osobama koje imaju visoko mišljenje o sebi, jer su bili na raznim savjetničkim pozicijama u Vladi FBIH, u nadzornim odborima, izbornim listama raznih političkih stranaka da bi doživjeli poraz i sada treba preko napada na SDA Tešanj da grade politički imidž koji nisu nikad ni imali,
• Neki od njih su napravili,vjerujemo, i ružnih stvari pod okriljem stranaka u kojima su bili, kao članovi nadzornih odbora ,a sada se pojavljuju kao “spasioci naše lokalne zajednice”, i to baš Tešnja, koji je primjer dobre prakse, upravo zahvaljujući kadrovima SDA i partnera.
• I na kraju, bili ste savjetnici premijera Federacije BIH, bili ste članovi nadzornih odbora , bili ste u Agenciji za privatizaciju.
• Baš će biti interesantno analizirati šta ste doprinijeli našoj lokalnoj zajednici, a šta sebi lično, ali o tome će biti još govora.

PS. Da je bilo do stavova i mišljenja očeva nekih iz rukovodstva NiP-a svi bi mi danas bili raseljeni po bijelom svijetu ili bi se o nama interesovao Amor Mašović.
Hvala Bogu pa je SDA u Tešnju imala dominantan utjecaj na događaje zadnjih 30 godina, a oni koji vide naš trud i zalaganje sigurni smo da to prepoznaju.

PRESS SDA TEŠANJ