fbpx

Klub vijećnika A – SDA, BPS, SDP (Danijel Pašić) i vijećnik Platforme za progres  konstantnim prekidanjem i opstruiranjem rada na 08.sjednici OV Tešanj, održanoj u petak 16. jula, pokušavali su skrenuti pažnju javnosti na sebe. 
Materijali za sjednicu objavljeni su na zvaničnoj stranici Općine Tešanj 7 dana ranije. Isti su kvalitativno i kvantitativno pripremljeni na najbolji mogući način. Samo podatak da je 15 – tak dana poslije Općinsko vijeće Tešanj kao jednu od tačaka dnevnog reda imalo pred sobom Izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Tešanj za prvo polugodište 2021. godine, dovoljno govori o ažurnosti i odgovornosti općinske administracije i općinskog načelnika Suada Huskića. 
Pobrojani klubovi i vijećnici su tražili čak 5 pauza, te imali zahtjeve da neke od njih traju i po pola sata. Bez razloga i opravdanja napuštali su sjednicu u pojedinim momentima, samo zato da ista ne bi bila nastavljena zbog nedostatka kvoruma.
Klub vijećnika SDA stranke oštro osuđuje ovakvo ponašanje pomenutih, i poziva ih da ne zbunjuju javnost ovakvim potezima. Očekuje da u narednom periodu budu kontruktivna opozicija, i konkretnim i kvalitetnim prijedlozima poboljšavaju rad Vijeća, te da ne koriste metode koje su radili na zadnjoj sjednici. 

KLUB VIJEĆNIKA SDA TEŠANJ